Maatregelen tijdens de coronacrisis – Tandartsenpraktijk Wilhelminaweg – Dieren

Maatregelen tijdens de coronacrisis

Maatregelen tijdens de coronacrisis

Afspraak in tijden van corona

We hebben goed nieuws. Van de overheid mogen we de reguliere Mondzorg langzaam aan en gefaseerd opstarten. Dit gaat echter niet zonder bijzondere maatregelen gericht op de preventie van de verspreiding van het COVID-19 virus. Deze houden onder andere het volgende in:

 1. Afspraken graag telefonisch maken. We verlenen het liefst alleen mensen toegang die een behandelafspraak hebben.
 2. Het patiëntentoilet mag vooralsnog niet worden gebruikt. Houdt u hier rekening mee als u bij ons komt.
 3. Kom indien mogelijk alleen. De wachtkamer heeft vanwege de 1,5 meter regel maar een beperkte capaciteit. Wij vragen eventuele begeleiders dan ook om buiten te wachten.
 4. Als u te vroeg op uw afspraak bent wacht u alstublieft buiten of in de auto.
 5. Wij kunnen op dit moment geen leesmateriaal materiaal aanbieden in de wachtruimte.
 6. Er zal een zuil met desinfectie materiaal bij de deur staan opgesteld. Desinfecteer aub uw handen voordat u naar binnen komt.
 7. Als u zich aanmeldt voor de afspraak (telefonisch) zullen u een aantal vragen worden gesteld. Deze vragen zijn er op gericht om te kijken of wij u al mogen behandelen. Dit is de zogenaamde triage die u op het nieuws ook bij de ziekenhuizen toegepast ziet worden. Zo mogen wij op dit moment de volgende patiëntengroepen niet behandelen:
  – Personen met bewezen COVID-19 of gezinsleden van mensen met bewezen COVID-19, personen in thuisisolatie of personen die korter dan 2 weken genezen verklaard zijn van COVID-19.
  – Personen met symptomen passend bij COVID-19 of gezinsleden van mensen met symptomen passend bij COVID-19 of personen met een verhoogde kans op infectie.
  Mocht u in een van deze groepen vallen dan registreren we uw naam en nemen contact met u op als de regels versoepeld worden. Mocht u zeer ernstige klachten hebben dan moeten wij u doorsturen naar één van de COVID behandelcentra in Nederland.
 8. Heeft u geen symptomen passend bij COVID-19 maar valt u binnen de risicogroep wanneer u het virus krijgt (bijvoorbeeld vanwege een onderliggend chronische aandoening of een hoge leeftijd), geeft u dit dan bij ons aan. Wij bepalen dan samen wat de ernst van de klachten is en of het verstandig is dat u als patiënt op dit moment komt.
 9. U zult merken dat de behandelingen iets anders worden uitgevoerd dan u van ons gewend bent. Wij zullen gezichtsschermen dragen en soms in wegwerp overall of wegwerp jassen gekleed zijn.

Wij begrijpen dat dit ongemakken voor u met zich mee brengt. Voor ons is dit echter ook niet de manier waarop wij graag onze patiënten willen behandelen. Wij vragen uw begrip hiervoor en hopen samen met u dat ook voor de mondzorg de omstandigheden snel zullen normaliseren.